Marmor og granit-hvad producerer skinne?

Mange mennesker gør antagelsen at marmor, granit og andre fint polerede natursten skinne fordi en» poleringsmidler» er blevet føjet til dem. Intet kunne være længere fra sandheden.

Natursten er lavet af krystaller. Krystallerne er lavet af forskellige mineraler. Hvert mineral udgør en anden krystal form. Disse forskellige krystaller interlock sammen for at gøre op stenen. Når stenen er først brydes har det en meget ru tekstur til dens overflade som det bryder langs crystal leddene. Ved hjælp af en række gradueret vinkelslibere er stenen jorden ned. Vinkelslibere er normalt lavet af industrielle diamanter og til at starte processen et meget groft bruges. Det er samme princip som Afslibning af træ. Du starter med glas papir, der er meget grove og gradvist brug finere og finere glas papir indtil du har et fint, glat finish til træ. Med sten glas papir erstattes med Diamant besat puder og disse få finere og finere.

Hvad den slibning gør klippe de ru kanter off stenen ved at skrabe det og som diamanter bliver mindre og mindre ridser bliver finere og i sidste ende mikroskopiske. Hvad du ender op med er en meget glat overflade til stenen. Krystallerne er en langsom proces med finere og finere formaling blevet båret indtil på overfladen de er alle helt flad og glat med hinanden. En perfekt flad overflade vil reflektere lyset jævnt og vil ligne glas.

Overveje et spejl, der reflekterer lys ensartet giver dig en klar skarpt billede. Gøre glas buet eller krusede og du får en mindre klar, mindre skarpe billede reflekteres tilbage. Det samme gælder for stone. Hvis krystallerne er fladt så får du et perfekt billede reflekteres tilbage og stenen ser utrolig skinnende. Slibe overfladen lidt og det reflekterede lys ophører med at give dig en perfekt afspejling og stenen begynder at kedelig. Enhver indblanding med sten overflade kan forårsage denne bliver sløve skal vises. Det kunne være en række minut ridser lavet af snavs eller det kunne være forårsaget af syre materialer ætsning ind i stenen ødelagde sin glans i den pågældende region.

For at få glansen tilbage stenen skal være jorden ned igen. Derfor skinne på en sten er ikke et produkt af tilføjer nogle kemiske til sten, men er en egenskab ved stenen, selv… Jo sværere stenen vanskeligere er det at male men den større grad af glans, der kan opnås, hvilket er grunden til poleret granit har den største grad af glans, efterfulgt af marmor og kalksten.